Kezdőlap Rólunk írták Elérhetőségek
separator
Buderus
Letöltések Mivel fűtsek? Buderus fa- és vegyestüzelésű kazánok
Fa- és vegyestüzelés

Buderus fa- és vegyestüzelésű kazánok

A hagyományos tüzelési módoknak van jövője. Ez különösen igaz, ha a mai korszerű technikával párosul. A Buderus vegyes-, fa- vagy pellettüzeléses berendezései olyan hatékonyan és környezetbarátan dolgoznak, amennyire technika mai fejlettségi foka azt lehetővé teszi. Akár kiegészítő hőtermelőként, akár egyedüli fűtőkészülékként alkalmazzuk őket, be fogják váltani a hozzájuk fűzött reményeket.

Fatüzelés
Természetesen egy jól működő fűtési rendszer nem csak készülékek és berendezések ötletszerűen kiválasztott halmaza. Minden esetben az igények és lehetőségek alapos felmérésére és gondos tervezésre van szükség. Máshogy kell kiválasztani egy kisegítő kazánt, és máshogy egy olyan berendezést, amelytől egész napos komfortos üzemet várunk el úgy, hogy naponta csak egyszer vagy kétszer kelljen foglalkoznunk vele. A jól méretezett készülékek lehetővé teszik a kezelési időszakoknak bizonyos napszakokra való korlátozását.
Jól ismert tüzelőanyag: a szén
Jól ismert tüzelőanyag: a szén
Vegyes tüzelés

Gyakran képződik a ház körül olyan éghető anyag, amely alkalmas költségeink csökkentésére. A háztartási hulladékok egy része, a kerti hulladékok, esetleg a közelben vagy alkalmilag beszerezhető tüzelőanyagok. Amikor változatos, illetve előre pontosan nem meghatározható anyagokat szeretnénk felhasználni, válasszunk vegyes tüzelésű berendezést.
A hagyományos megoldás: a hasábfa
A hagyományos megoldás: a hasábfa
Fatüzeléses berendezések

A piac valamennyi szegmensét, az egyszerűbb kivitelű, hasábfa tüzelésére alkalmas készülékektől a faelgázosító kazánokig lefedi a Buderus egyedülállóan széles termékválasztéka. Mindegyik berendezés nagy töltőnyílásokkal rendelkezik kényelmessé és egyszerűvé téve a feltöltést, akár 50 cm hosszú fahasábokkal is.

Az egyszerűbb készülékek működési elve az utóbbi időben nem sokat változott, de a faelgázosító kazánok óriási fejlődésen mentek keresztül. A fejlett, az égéstermék minőségét figyelő, és szükség esetén azonnal beavatkozó automatika gondoskodik a folyamatosan magas hatásfokról.

Pellet és apríték tüzelés


Amennyiben teljes kényelemre vágyunk, és nem kívánunk a kazán napi töltésével foglalkozni, választhatjuk a Buderus fapellet vagy faapríték tüzeléses kazánjait. Ezek a gázkazánokhoz hasonló, rendkívül kényelmes üzemeltetést kínálnak. Sajnos, vannak azonban olyan szempontok is, amelyeket mindenképpen figyelembe kell vennünk.
A modern: a fapellet
A modern: a fapellet
A pellet hazánkban ugyan már beszerezhető, de még korántsem mondható elterjedtnek. Az épületen belül pedig megfelelő méretű tárolót kell számára kialakítani, amelyet bizonyos időszakonként újra kell tölteni. Ugyancsak fontos szempont – az ár mellett – a pellet minősége.

A nem megfelelő alapanyagból készült, vagy nem eléggé szilárd, poros tüzelőanyag komoly károsodásokat, működési zavarokat eredményezhet, mind az adagolás, mind pedig a tüzelés során.

Az egyszerű faaprítékok a pellethez hasonlóan használhatók. Aprítékot, természetesen megfelelő berendezéssel, különféle fahulladékokból magunk is előállíthatunk.

Kombinációs lehetőségek


A Buderus fa- és szilárdtüzelésű kazánjai kiválóan kombinálhatóak más Buderus termékekkel. Amennyiben felelősséget érzünk környezetünkért, meggondolandó Buderus napkollektoros rendszerrel kiegészíteni a fatüzeléses berendezést. Ha pedig szeretnénk magunkat minden eshetőségre felkészíteni, telepíthetünk hőszivattyút vagy akár kondenzációs gázkazánt is az előbbiek mellé.
Ismerkedjen meg a Buderus vegyes-, fa-, apríték- és vegyestüzelésű kazánjaival!
Szilárdtüzelésű kazánok